Gruszka na szpinaku z cynamonowo-klonowym sosem
Zaskakujaco pyszna kombinacja smakow! (szczegolnie gdy sie czlowiek tego nie spodziewal )
Gruszka na szpinaku z cynamonowo-klonowym sosem vinaigrette.
Potrzeba nam:
gruszka
bejbi szpinak, czy tez jak kto woli - szpinak baby
suszona zurawina
orzechy pecan (ewentualnie wloskie). Do mozdzierza z nimi i jak mamy PMS to szybko nam pojdzie. Mozna sie wyzyc.Jak nie mamy ani mozdzierza, ani PMSu to mozna zawinac orzechy w sciereczke i napierniczac mlotkiem. Jak komu wygodnie:)
syrop klonowy do smaku. Ja uzylam 1 duza lyzke stolowa.
ocet winny (ja uzylam bialego) 1 duza lyzka
oliwa
zloty talerz, zeby bylo stajlisz;)
[srajfon, zeby cyknac fotke]
0 komentarze:
Prześlij komentarz