poniedziałek, 22 kwietnia 2013

Gruszka na szpinaku z cynamonowo-klonowym sosem



Zaskakujaco pyszna kombinacja smakow! (szczegolnie gdy sie czlowiek tego nie spodziewal )

Gruszka na szpinaku z cynamonowo-klonowym sosem vinaigrette.

Potrzeba nam:

gruszka

bejbi szpinak, czy tez jak kto woli - szpinak baby

suszona zurawina

orzechy pecan (ewentualnie wloskie). Do mozdzierza z nimi i jak mamy PMS to szybko nam pojdzie. Mozna sie wyzyc.Jak nie mamy ani mozdzierza, ani PMSu to mozna zawinac orzechy w sciereczke i napierniczac mlotkiem. Jak komu wygodnie:)

syrop klonowy do smaku. Ja uzylam 1 duza lyzke stolowa.

ocet winny (ja uzylam bialego) 1 duza lyzka

oliwa

zloty talerz, zeby bylo stajlisz;)

[srajfon, zeby cyknac fotke]


0 komentarze:

Prześlij komentarz